Ook al doe je hetzelfde, je bent niet hetzelfde.

Ontdek wat dat níet is en ga daar meer van doen.

Ik doe het 180 graden anders dan traditionele business coaches en conventionele positioneringsexperts.

Daarom trek ik vaak klanten aan die al met een of meerdere business coaches gewerkt hebben, maar toch voelen dat er nog iets ontbreekt. Ik zie in een split-second wat jouw ‘gouden mix’ is. En waar jouw onontdekte potentieel zit. Dat zegt natuurlijk iedereen. Maar alleen ik kan duiden wat aantoonbaar bij je past.

Omdat ik gebruik maak van twee beproefde en science based methodes. Er is niemand in de Benelux (wat zeg ik Europa) met deze kennis. Én combineert met positionering, personal branding en bedrijfsstrategie. Bij mij leer je niet de typische waardeladder, het minimalistische high-end verdienmodel of lanceren a là NASA.

Ook benader ik – in tegenstelling tot business coaches of positioneringsexperts – positioneren vanuit een ander perspectief. Jezelf premium of high-end positioneren of als gelikt personal brand neerzetten gaat je niet (voldoende) helpen. Omdat er zo meer van hetzelfde ontstaat. En dát is nu net niet de bedoeling.

Je hebt andere kennis, denkwijzen en vaardigheden nodig. Die ik je leer. Ik sta erom bekend dat ik alles praktisch, beeldend en behapbaar maak. 

Doorstoten naar world domination!

Ik ben dé keus voor hongerige en vooruitstrevende ondernemers die voelen: “ik doe het al goed, maar er zit zoveel meer in ‘t vat.” En dat krijg je er niet uit in de copy paste cursussen, onze-size-fits-all jaarprogramma’s en massale groepstrajecten. Wat ik doe gaat níet in tegen alles wat business coaches ‘teachen’. Integendeel. Met mij aan je zijde faseer je alleen uit wat niet (meer) voor je werkt. En ga je excelleren op wat wél voor je werkt. Als jij zoekt naar ‘something that ties it all together’? Dan ben ik jouw ‘something‘.

Ik weet als geen ander hoe lastig (online) ondernemen is.
Ik weet als geen ander hoe lastig (online) ondernemen is.

Ik heb er zelf jaren mee geworsteld. “Wat is het geheim van échte succesvolle ondernemers?” vroeg ik mij af. Hoe kan het dat ik moet leuren om een gratis webinar vol te krijgen? Terwijl de grote namen in de VS waar ik alles van leerde, met 2 vingers in de neus 100K maanden draaide. WTF! Dat lukte mij nog niet eens per jaar!

Ik schaamde me
Ik schaamde me

Ik dacht dat het aan mij lag en schaamde me. Ik deed toch alles wat mij gezegd werd: ik had alle funnels, was 24/7 online zichtbaar, had een high-end aanbod en gaf veel waarde. Er knapte iets. Ik voelde mij weer het meisje dat in groep 8 ‘slechts’ MAVO advies kreeg. En duidelijk merkte dat dát niet zo bijzonder was. Voor het eerst ‘zag’ ik dat je werd beoordeeld volgens de norm van een ander.

De bodem kwam in zicht…
De bodem kwam in zicht…

Ik ging steeds meer doen in mijn bedrijf. Nog een business coach, nog meer funnels, nog meer zichtbaar zijn. Nog meer geld investeren. De bodem kwam in zicht… Ik kreeg hevige paniekaanvallen (boodschappen doen was een hel) en voelde me overweldigd en verlamd. Ik wist niet meer wat ik moest doen, waar ik moest beginnen en wie ik moest geloven. Ik ging zelfs weer solliciteren…

Bloed kruipt waar het niet gaan kan
Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Maar toen dacht ik: “als mijn opa, die in het verzet zat en daardoor in een kamp heeft gezeten… een succesvol bedrijf kan opbouwen ná de oorlog… dan moet het mij toch zeker ook lukken?” Misschien moet ik opnieuw naar de tekentafel, back to basics, en kijken wat voor mij werkt en wat niet. Ik gaf mijn allerlaatste spaargeld uit en stapte in bij mijn grote rolmodel Sally Hogshead (boegbeeld in de branding industrie) en werd in 2017 Certified Fascinate® Adviseur: de eerste en enige in de Benelux. Hier zie je een foto in ons oude huisje in Arnhem. Toen ik vol spanning klaar zat voor de eerste training. Zou het dan nu echt gaan lukken?

Don’t change who you are, become more of who you are
Don’t change who you are, become more of who you are

Een uitspraak van Sally maakte dat ik mij voor het eerst écht gezien voelde. Ik voelde voor het eerst de grootsheid in mezelf. Dit is wat ze zei: “There are people less qualified than you doing the same things yóu think you’re not qualified for. Don’t change who you are, become more of who you are!” Vanaf dat moment werd alles anders. Ik voelde een ‘hartstochtelijke strijdlust’. Het onontdekte potentieel in mijzelf werd wakker. Door dit besluit te nemen en de investering te doen voelde ik me geen underdog meer. Ik voelde me unstoppable.

Ik voel mij ‘on fire’
Ik voel mij ‘on fire’

Al mijn eerdere inspanningen en investeringen begon ik te destilleren. Ik begon mijn leven, bedrijf, marketing en productiviteit in te richten op een manier die aantoonbaar bij mij paste. Ik groeide enorm op persoonlijk én zakelijk vlak. Inmiddels heb ik honderden klanten, waaronder tientallen bekende en grote namen, hiermee geholpen. Ik heb presentaties gegeven voor o.a. Fontys en in de Amsterdam Arena. Inmiddels werk ik – vanwege de toenemende vraag – niet meer in 1:1 trajectvorm, maar in groepsvorm. Ook heb ik verschillende trainingen ontwikkeld die je in je eigen tijd kunt volgen. Je kunt mijn tevens inhuren voor masterclasses of een losse VIP- dag boeken.

Trots op mezelf
Trots op mezelf

Ik kan zeggen dat mijn leven er 180 graden anders uitziet. Ik ben trots op mezelf. Dat vinden we in Nederland maar gek om te zeggen, maar dat is iets wat ik van al mijn Amerikaanse coaches en mentoren heb geleerd. Inmiddels woon ik in Thorn, het Witte Stadje in Limburg (waar mijn roots liggen). Hier hebben we in de roerigste tijd op de huizenmarkt ons droomhuis gekocht (zónder torenhoge hypotheek, integendeel). Een riant verbouwde en karakteristieke woning. Ik heb mijn gedroomde omzet, we maken mooie reizen, ik kan doen wat ik wil, investeer mijn geld en werk met geweldige klanten door heel Nederland. Maar er is één ding wat ik je wil meegeven: online lijkt alles een instant succes. Maar succes is geen kroketje dat je uit de muur trekt. Al willen veel coaches je dat maar al te graag doen geloven. Kijk dus niet alleen naar waar ik nu sta, maar kijk ook naar de weg die ik heb afgelegd. Misschien is dat niet wat je wil horen. Dat is oké. Ondernemen gaat niet moeiteloos, het is juist de moeite die je er in steekt die het de moeite waard maakt.

Winnen in je bedrijf, zonder jezelf te verliezen.

Manon Toma

Feitjes over mij waar je geen reet aan hebt

Zakelijk *Zet Jambers stem op*: “overdag is zij een brave ondernemer….

R

Ik heb een hekel aan het woord manifesteren

R

Ik doe niet aan ochtendrituelen en ijsbaden

R

Ik hou enorm van online cursussen volgen

R

Ik vind de typische vrouwenbubbels/events cringy 

R

Ik lees iedere week wel 1-2 boeken

Persoonlijk “… zodra het donker wordt verandert zij in een….” Geintje. Dit zijn enkele persoonlijke feitjes:

R

Ik ben altijd ongezouten oprecht

R

Ik heb een longziekte (nog niet weg gemanifesteerd)

R

Ik heb al zo’n 15 jaar een motor

R

Ik woon samen met Rick, hond Okkie en kat Bruce

R

Ik woon in Thorn, een dorp met een rijke historie