Hoe online cursus maken en verkopen in 2025: zo doe ik het!

Hoe online cursus maken en verkopen in 2025.

Zo maak en verkoop ik keer op keer online cursussen

(Waar klanten van smullen én geen genoeg van krijgen). In dit artikel over het maken en verkopen van je online cursus lees je:

✅ Hoe je jouw online cursus positioneert
✅ Waarom klantonderzoek altijd je geheime wapen is
✅ Waarom grote online cursussen gedoemd zijn te mislukken
✅ Welke tools ik gebruik om mijn cursus te maken en te verkopen
✅ Hoe je snel en simpel een vliegwiel creëert met je omzet

Werken online cursussen nog?

En alhoewel veel mensen roepen dat “de tijd” van online cursussen is geweest, is het tegendeel waar. Het punt is dat er ook heel veel boeken zijn. 

Toch zullen mensen altijd blijven lezen. Ze willen zichzelf altijd verrijken met kennis. 

En iedereen weet: er zijn goede boeken, maar tegelijkertijd zijn er heel veel slechte boeken. Zo is het ook met het maken van een online cursus. Er zijn heel veel slechte op de markt. Daarom krijgen online cursussen een slechte naam.

Want slechts een klein deel van de online cursussen verkoopt écht goed. En ís waardevol. 

De reden? Te veel focus op (youniverse)marketing. Te weinig focus op inhoud, klantonderzoek en positionering.

In dit blog neem ik je mee in hoe ik mijn online cursussen maak.

Of trainingen zoals ik ze meestal noem. Ik ga niet in op de inhoud van je cursus bedenken, dat kun je hier lezen

Kort gezegd: In dit artikel leer je hoe je een online cursus aanbiedt en verkoopt. En welke tools en software ik gebruik voor het verkopen van een online cursus.

Stap 1: Kies een winstgevende behoefte plús een slimme positionering voor je online cursus

De meeste aanbieders zullen zeggen dat je moet gaan brainstormen en een onderwerp moet kiezen voor je online cursus. 

Maar niet elk onderwerp of thema verkoopt. Daarom wil ik dat je niet gaat brainstormen, maar klantonderzoek gaat doen. Met brainstormen ben je het meestal vanuit je eigen hoofd aan het bedenken. 

Maar het is slimmer om in te spelen op dat wat er speelt bij de juiste klant.

doelgroep bepalen en klantonderzoek

Ten tweede wil ik dat je geen onderwerp kiest, maar een behoefte. Als je vanuit een behoefte denkt, ben je automatisch vanuit de klant aan het denken.

Denk je vanuit onderwerpen, dan ben je geneigd vanuit je eigen hoofd te denken. En je wil juist in het hoofd van je klant zitten. Daar gebeurt het.

Bijvoorbeeld: een onderwerp waar ik niet over uitgesproken raak is positionering. Alles wat ik doe draait om dit thema/onderwerp.

Maar dat is niet per se een onderwerp waarmee een klant bij me aanklopt. Bovendien is het een uitgemolken en hol begrip, waar iedereen online wel “iets” mee doet. 

98% van mijn klanten komt met behoeftes als:

  • Ik doe het al goed, maar ik heb het gevoel dat ik iets laat liggen.
  • Hoe zorg ik dat mijn potentiële klanten niet om mij heen kunnen?
  • Waarmee en met wat speel ik mijzelf in de kijker?
  • Hoe zorg ik voor een stormloop aan klanten?

Dit zijn behoeftes. Hoe zit een duidelijk vraagstuk achter. En ja: hier hebben ze positionering voor nodig. 

Maar dat zijn niet de woorden die zij in de mond nemen. 

Anders gezegd: we bedoelen misschien beiden hetzelfde, maar formuleren het anders. Daarom werk ik, in alles wat ik doe, vanuit een klantgerichte benadering (customer-centric). 

Business coaches, personal brand experts en social media agencies (om maar iets te noemen) doen precies het tegenovergestelde. Zij kijken vanuit jou. Zetten jou centraal.

Zij zeggen: “Je moet verliefd zijn op je aanbod!” Ik zeg: “Je klant moet verliefd zijn op je aanbod!

Deze aanpak is dus 180 graden anders dan hoe andere coaches, agencies en experts het doen. Dat moet je aanspreken, mee eens. Want ik zet je klant centraal. Tuurlijk: jij hebt echt wel inspraak, maar je klant moet de creditcard trekken. 

Terugkomend op de behoefte en het vraagstuk van jouw klant. Als je deze behoefte duidelijk in kaart hebt gebracht, heb je voor jezelf een duidelijk ‘poolster’ voor je online cursus.

Niet alleen voor het maken en filmen van je cursus. Ook voor de marketing eromheen. In mijn training (De KlantBijbel™) help ik je om die behoefte(s) duidelijk in kaart te brengen. Deze training is écht een Cash-Koe voor jouw bedrijf. 

Hoe beter jij je klant begrijpt, hoe makkelijker je verkoopt.

Dat klinkt te simpel voor woorden. Maar dat is wat we soms vergeten en kwijtraken in het online oerwoud. Online ondernemen voelt soms als ‘The Hunger Games’ waar je steeds weer moet vechten en strijden. En nieuwe trucjes en kunstjes moet leren. Maar in de basis heb je niet veel nodig om goed te verkopen. 

Samengevat: Richt je met het verkopen van je online cursus op een (deel)probleem. 

Een micro-resultaat dat je favoriete klant echt wil oplossen. Je bent vaak geneigd om je hele arsenaal aan kennis en skills over de schutting te gooien met een online cursus.

Dat werkt (niet) meer in 2025. Ik heb zo vaak online cursussen gezien waarbij je een half uur of langer naar een ‘talking head’ zit te kijken. Of waarbij je 175 modules door moet ploeteren. 

Hoe bouw je een online cursus?

Het is slim om bij het bouwen van je online cursus de weg (die je normaliter met een klant van A tot Z doorloopt) op te hakken in stukken. Denk aan een trein die stopt bij verschillende tussenstations.

De eindbestemming is het ultieme doel, ja, maar tussendoor stappen ze uit.

Zo hak je de transformatie en/of het ultieme happy end op in behapbare brokken. 

Dat ultieme happy end is een opeenstapeling van (sub) resultaten die zich opstapelen. En hier kun je dus verschillende cursussen (of trainingen) voor bedenken.

Zie het als leren motorrijden. Voordat je vloeiend en soepel door de Eifel rijdt haal je je theorie. Dan ga je oefenen met bijzondere verrichtingen (zoals een achtje leren rijden). Dan ga je de weg op.

Dan rij je voor het eerst alleen de makkelijke Nederlandse wegen op. Etcetera. Iemand die net begint direct in de Eifel te laten rijden, is vragen om ongelukken. Bovendien zullen motorrijden absoluut niet leuk gaan vinden.

Hoe bedenk ik een onderwerp voor mijn online cursus?

Bij het kiezen van een onderwerp ben je ook weer geneigd om je hele bak aan kennis te vertalen naar een cursus. Dit is niet slim. Een deelnemer zal vastlopen, zich overweldigd voelen en daardoor geen successen boeken.

Als je een cursus maakt durf het dan “klein” te maken. Iemand kan beter snakken naar meer (omdat de cursus zo waardevol was), dan dat ze overweldig raken en niets met je informatie doen.

Stel jezelf deze vragen bij het kiezen van een onderwerp voor je online cursus:

  • Waarin heb jij bewezen expertise of autoriteit opgebouwd?
  • Hoe zou je deze weg kunnen ophakken in losse onderdelen?
  • Welke vragen stellen klanten keer op keer aan jou?
  • Zijn mensen bereid goed te betalen voor de oplossing?
  • Is er veel vraag naar een bepaald topic?

In een verzadigde markt is  een ‘Powerful Positionering™’ geen luxe, maar een vereiste. Zeg, kun of doe jij iets wat ál die anderen niet zeggen, kunnen of doen? Je wil namelijk geen algemene en generieke cursus maken. Dat werkt niet.

Hooguit bij die influencer of bekende coach. Maar die komen ermee weg omdat ze zoveel bereik en volgers hebben. En vaak een bepaalde lifestyle tonen waar mensen gevoelig voor zijn.

Stel jezelf deze vragen bij het positioneren van je online cursus:

  • Wat zeg jij dat anderen niet durven zeggen?
  • Waarmee bots jij bewust tegen de norm?
  • Wat is jouw aanpak of methode (zoals mijn eigen KlantBijbel™ of Power Products™)?

Voorbeeld:Niet ‘Instagram cursus voor ondernemers’, maar ‘De Anti-Influencer Methode voor ondernemers die niet 24/7 op Instagram willen zijn’. (LOL, ik zou die laatste direct kopen!)

Kijk, waar positioneren om draait is dat je je bewust ergens tegen durft ‘af te zetten’, maar aan de andere kant ook bewust iets ‘accentueert’. Hiermee kun je een beweging op gang brengen waardoor de juiste klant denkt: “Ja, dit is precies hoe ik het ook zie/wil/bekijk.”

Wat mensen vaak denken is dat je “anders” moet zijn dan alle anderen. Ons ego wil graag onvergelijkbaar zijn. Een bijzonder sneeuwvlokje. Dat hoeft niet. Sterker nog: het werkt vaak niet zo goed als je denkt.

Het is een boodschap die ik zelf jarenlang deelde en veelvuldig is overgenomen, maar waar ik nu een andere visie over heb. (luister de podcast hieronder).

 Het product zelf hoeft niet anders te zijn. Jouw eigen ervaringen, invalshoeken, oplossingen en anekdotes maken de online cursus ‘anders’. 

De manier hoe een klant  jouw cursus ervaart moet dus anders zijn. En waar heel veel aanbieders de mist in gaan is dat hun cursus een Wikipedia is. Een encyclopedie. Een vaktijdschrift. 

En helaas vaak met kennis en tips die ze weer 1:1 hebben gekopieerd van een andere aanbieder of coach.

Waar het dus om draait is dat jouw product (online cursus) ultra relevant is voor de juiste persoon op het juiste moment. Daardoor zullen zij voelen: dit is echt anders dan bij anderen. Dit is precies wat ik zocht! Nu begrijp ik het! 

En dát is waar het om draait. Een behoefte oplossen, zodat ze blijven terugkomen voor meer. Plús je naam noemen bij al hun kennissen. In plaats van ze te waarschuwen.

Stap 2: Gebruik klantonderzoek (de KlantBijbel™) voor je online cursus

Klantonderzoek is echt mijn geheime wapen gebleken in álles wat ik deed en doe. Het is mijn cash-koe. Want als je weet wat er speelt bij je klant? Kun je hierop inspelen met je marketing en aanbod. 

Zo simpel is het.

En dit is waar menig ondernemer de mist in gaat. Hun marketing en online cursus draait om hun kennis, niet om hun klant. Dit is ook lastig als jij zelf de inhoudelijk deskundige bent.

Want je bent waarschijnlijk mega enthousiast over jouw werk. Maar het ding is dit: jouw klant is er waarschijnlijk minder enthousiast over. 

Dat ligt niet aan jou, het ligt aan de manier hoe je je cursus positioneert en ‘framet’.

Voorbeeld over mijn training De KlantBijbel™. Welke tekst spreekt jou meer aan?

​​1. Ik leer je klantonderzoek doen met mijn online cursus. In deze training zit al mijn kennis en krijg je 23 video’s die je alles leren. Meld je hier aan.

  1. Trek makkelijker en meer klanten aan in minder dan 2 uur. Geld ligt écht voor het oprapen als jij je klant beter begrijpt. Wil je dit kunnen? Start hier.

Ze zijn beide prima, maar optie 2 levert veel meer geld op. Dit is positionering, messaging en ‘framing’. 

  • Welk denkkader creëer jij in het hoofd van je klant? 
  • Welke triggers raak je aan? 
  • Verkoop je een middel of een happy end?

Wat ik bij mijn klanten vaak zie is dit: hun aanbod is an sich prima. Maar het gaat zelden om je aanbod. Het gaat er bijna altijd om hoe jij je aanbod aanbiedt.

Hoe positioneer jij je online cursus? Snap je de klant- en koop psychologie? Weet je welke koop triggers er spelen? Speel je in op de prangende pijnen en vurige verlangens?

Dit is waarom markt- en klantonderzoek oh zo belangrijk is! Maar tegelijkertijd wordt het ook zwaar onderschat. Business coaches stappen er al snel overheen of blijven hangen in het standaard ideale klant verhaal. Prima als basis!

Maar als je wil groeien naar 6-figures en meer? Dan is er echt meer nodig en zul je het slimmer moeten aanpakken.

En een bureau inschakelen kost je tienduizenden euro’s. Precies hierom heb ik mijn methode vertaald naar een training over het doen van markt- en klantonderzoek

Dit is ook wat mij anders maakt dan alle online aanbieders (business coaches, personal brand experts en social media agency’s bijvoorbeeld).

➡️ Zij zijn erop gefocust om jóu ‘in the picture’ te zetten.

➡️ Ik ben er op gefocust om jóuw klant ‘in the picture’ te zetten. 

Van ‘youniverse’ content naar ‘customer-centric’ content. 

Ik zeg niet dat je geen exclusieve events of fabelachtige fotoshoots mag opzetten hè?

Maar besef een ding: mensen knappen er steeds meer op af. Omdat ze keer op keer teleurgesteld raken. En zien dat die prachtige buitenkant de slechte inhoud moet compenseren.

Beleving moet inhoud volgen, níet andersom.

Zorg dus dat je vanuit je klantonderzoek(en) alles strak weg zet:

  • In je (schaalbare) aanbod en producten
  • In je positionering en boodschap
  • In je marketing en content

Met de KlantBijbel™:

  • Leer je je klanten echt kennen met mijn interview format
  • Verzamel je hun taalgebruik, frustraties en verlangens in de Notion database
  • Leer ik je de brug slaan tussen je klantonderzoek en je content

Jij hoeft het allemaal niet te verzinnen! 

Je klanten doen het zware tilwerk. Dit gaat dus óók op voor je online cursus. En dit is dus ook waarom het gros van de ondernemers die een 3K cursus kopen van een influencer geen successen boeken. 

Zelfs al doen ze alles wat hen geleerd wordt. Alles staat. Maar het verkoopt niet. Waarom?

  1. Je hebt geen autoriteit/naamsbekendheid opgebouwd
  2. Je spreekt over je kennis, niet over je klant
  3. Je drukt je op de ‘verkeerde’ manier uit in je marketing

Met andere woorden: er is geen aansluiting tussen de belangen van je klant en jouw online cursus. Het vonkt niet zeg maar. Je hebt je cursus gemaakt op basis van jouw kennis, niet op basis van de belangen van je klant. Ik vergelijk dit weleens met elektriciteit. De stroomkring moet rond zijn. Pas dan gaat het lampje aan.

Doe klantonderzoek en je gaat resultaat zien. Gegarandeerd.

Stap 3: Hoe lang moet je online cursus zijn?

Soms willen mensen gewoon een vluggertje 😉. Lange, theoretische cursussen zijn passé. Mensen willen snelheid, structuur én een concreet resultaat.

Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden een copywriting cursus kocht.

Ik heb deze cursus een keer geopend en daarna nooit meer. Ik zal nooit weten of de inhoud goed was. Waarschijnlijk wél. Er stonden zóveel video’s en modules in dat het mij letterlijk duizelde. Denk dus niet dat veel aanbieden iets waardevoller maakt.

Ik spreek ook veel klanten. Die vaak al bij business coaches zijn geweest. De meeste business coaches zijn breed onderlegd. Ze weten van van alles wel wat. Zeker in het begin is dit super fijn!

Ze kunnen je helpen met salesgesprekken, een funnel maken en je ideale klant bepalen. Maar ook prijzen bepalen, je boekhouding en je ‘personal brand’ opbouwen.

Vaak kom je in gigantische groepen en/of online cursussen terecht. Die zó groot of algemeen zijn dat ik het vergelijk met een V&D aanbod.

Je kunt er alles vinden, maar komt toch met lege handen thuis. Er komt een moment dat je specialisaties nodig hebt. Zo is het ook met het aanbieden en verkopen van een online cursus. 

Iedereen en zijn moeder leert je tegenwoordig wel een online cursus maken. Ze maken je gek met hun lifestyle en de vele printscreens van omzetten.

Maar als je écht een goede cursus wil neerzetten is het raadzaam om een opleidingskundige en elearning expert in te schakelen.

Ik heb de mazzel dat een vriendin van mij dit is (voor grote bedrijven). Hier heb ik veel van geleerd. Maar dat is aan jou: geef je duizenden euro’s uit aan die influencer die niet persoonlijk met je meekijkt? Of werk je met een partij als Pluvo die inhoudelijk veel sterker zijn? Aan jou de keus!

Hoe maak je je online cursus (zo werkt het voor mij):

  • Hou je cursus kort en to the point (2–3 uur max of korte video’s van 5-10 minuten)
  • Zorg dat de cursus is opgebouwd uit concrete stappen en/of dagen
  • Gericht op één duidelijke transformatie (geen V&D cursus)
  • Denk aan micro- resultaten: ‘Van X naar Y in 10 dagen zonder Z.’
  • Wissel af met leer- en werkvormen (sprint, workshop, challenge, audio, video, whiteboard sessie etcetera)
  • Zorg voor ‘schone’ opnames/sessies en goed geluid
  • Maak je cursus beeldend met voorbeelden (niet alleen jouw hoofd)

Stap 4: Kies het juiste platform voor jouw online cursus

Er zijn meerdere opties:

  • All-in-one tools (zoals Kajabi, Skool of Pluvo = mijn eigen platform, want Nederlands en geweldige service)
  • Eigen website met LMS (zoals LearnDash = zo deed ik het in het verleden)
  • Marktplaats (zoals Udemy = geen ervaring mee)
  • Maar het kan ook simpel: met een WhatsApp groep (vaak zat gedaan). Of stuur een e-mail reeks met daarin de video plus tekst en/of werkbladen (zo doe ik het nog steeds heel vaak)
  • Maak een presentatie in Canva en ‘embed’ hier je video’s, linkjes e.d. (bij het document in Canva klik je op delen en vervolgens link online weergave. Deze link kun je dan nadat iemand je product koopt delen. Dit kun je heel makkelijk doen in Plug&Pay. Nóg zo’n geweldig Nederlands bedrijf (hierover later meer).
  • Je kunt ook een presentatie maken (in Canva bijvoorbeeld) en live les geven. Met bijvoorbeeld Zoom. De opname kun je dan achteraf sturen.

Stap 5: Hoe neem je een goede online cursus op?

Goede inhoud is belangrijk. Maar live en echt contact ook. Daarom doe ik al mijn online cursussen of trainingen de eerste keer live geven. Zo verzamel ik ook weer waardevol materiaal voor mijn KlantBijbel™. Win win!

Gebruik:

  • Een degelijke microfoon (ik heb de blue yeti) en goede camera
  • Slides (niet met foto’s van jou, maar met voorbeelden, tekeningen etc)
  • Maak een opname met bijvoorbeeld Zoom of Loom
  • Ik vind het fijn om met 2 beeldschermen te werken (een voor het publiek, een voor mijzelf)
  • In de sprekersnotities kun je dan uitwerken wat je wil zeggen.
  • Gebruik een timer, zodat je de tijd niet uit het oog verliest

Natuurlijk kun je ook direct je online cursus opnemen zonder live publiek. Dat is geheel aan jou. Ik zie zelf veel voordelen aan het geven van een live sessie.

En ook voor het publiek is het interessant omdat ze vragen kunnen stellen. Maar er zijn ook altijd deelnemers die liever anoniem blijven en gewoon de opname willen.

Stap 6: Zo verkoop je je online cursus

Voor het verkopen van een cursus heb je dit nodig: toegevoegde waarde + autoriteit + urgentie. Iets wat onbeperkt verkrijgbaar is, verliest aantrekkingskracht.

Door urgentie toe te voegen kun je een piek in je verkopen creëren. Mijn trainingen zijn het hele jaar rond te verkrijgen, maar op momenten dat ik met urgentie speel pieken de sales altijd.

De toegevoegde waarde is simpel. Waarom zou ik deze cursus kopen? Stel jezelf die vraag. Zeker nu met A.I. Alles is in principe gratis te vinden op Internet en ChatGPT. Dat betekent dat de toegevoegde waarde niet (meer) zit in de informatie.

En autoriteit? Geloof het of niet, maar ik heb ervaren dat het lastiger is een online cursus van 500,- te verkopen dat een 1:1 aanbod van 8000.- euro

Dat komt omdat het A) een ander type klant is.

En B) je wil een online cursus verkopen via een salespagina, niet met een persoonlijk gesprek.

Ook hierom is het weer ontzettend belangrijk dat je klantonderzoek doet. Zodat je alles wat je daaruit haalt kunt gebruiken in je salespagina. 

Zo pak ik het aan:

  1. Ik begon te observeren wat mijn klant wilde (De KlantBijbel™).
  2. Ik nodigde mensen uit en gebruikte hiervoor mijn I.D.E.O.P. framework (leer je in De KlantBijbel™).
  3. Ik maakte een simpel word doc met het onderwerp en een check-out.
  4. Ik gaf de online training een fatsoenlijke prijs (variërend van 200 euro – 500 euro).
  5. Tijdens de training deed ik weer klantonderzoek.
  6. Er ontstond zo een vliegwiel in mijn omzet: ik cirkelde terug naar het begin (1), herhaalde wat werkte en lanceerde nieuwe producten. 
  7. Dit maakt dat er een kettingreactie ontstaat in het koopproces. Denk even terug aan de tussenstations van de trein.

Tactieken in de lancering van je online cursus:

  1. Presale: post schrijven rondom de I.D.E.O.P. (dit heeft maar een doel: signalen opvangen)
  2. Live lancering (als je wil: met een sprint of live Q&A)
  3. Daarna evergreen aanbieden: via funnels en SEO

Stap 7: Optimaliseer, schaal, bouw autoriteit

Na je eerste verkopen:

  • Verzamel en gebruik testimonials (ik zag dat er geen enkele business coach TrustPilot gebruikte of zelfs maar Google Reviews had aanstaan #bizar).
  • Automatiseer sales met goede landingspagina’s, check-out pagina’s, e-mail en advertenties met Plug & Pay.
  • Publiceer blogs, pins (pinterest) en video’s rond je onderwerp.
  • Ga een de slag met een zelfvoorzienend product-ecosysteem 
  • Blijf in contact met leads én klanten via e-mail
Online cursus maken en verkopen

Welke tools gebruik je voor het verkopen van een online cursus?

Ik gebruik 7 tools voor het maken van mijn online cursussen:

1. Plug & Pay (voor verkoop en landingspagina’s)

2. Pluvo (voor de e-learning software = niet direct nodig)

3. Zoom of Loom (voor filmpjes/opnames te maken)

4. Canva (voor slides, PDF’s e.d.)

5. YouTube of Video (video hosting)

5. MailBlue (voor mailtjes/funnels te maken)

6. WhatsApp (voor support en begeleiding)

7. Mijn eigen KlantBijbel™ Database in Notion voor klantonderzoek én het inplannen van content.

Plug&Play. Ik heb alles geprobeerd onder de zon en alhoewel je in het begin prima uit de voeten kunt met een Word document en betaallink van Mollie of een Tikkie, wil je op een gegeven moment die geoliede machine.

Dat doet Plug&Pay. Je maakt de mooiste landingspagina’s, check-outs en bedanktpagina’s. Je kunt de pagina’s optimaliseren voor Google (SEO) en je maakt eenvoudig en snel een verkooppagina. Je kunt zelfs A.I. gebruiken (ben ik geen voorstander van). Alhoewel Plug&Pay oog heeft voor de looks is het vooral de conversie die telt. Vroeger gebruikte ik wel eens pagina’s die niet snel waren, geen duidelijke interface hadden of simpelweg niet naadloos op elkaar aansloten.

Wat ook fijn is, is dat Plug&Pay integraties (samenwerkingen) kan maken met andere tools en/of software.

Denk bijvoorbeeld aan Activecampaign (MailBlue). Nog zo’n tool waar ik niet zonder kan. Mailen en schrijven is echt mijn ding. En ik vind het heerlijk om de band met mijn volgers te versterken via e-mails. Zowel Plug&Pay als mailBlue hebben superfijn support. Alle mensen die er werken helpen je ontzettend goed, dus vastlopen is verleden tijd.

Last but not least gebruik ik Zapier om mensen die mijn online cursus kopen door te sturen naar mijn e-learning software Pluvo. 

Pluvo is een dure tool en ik zou je dit niet meteen aanraden. Als je werkt met Plug&Pay en Active Campaign kun je zo laagdrempelig beginnen. Maar als zélfs dit nog een brug te ver is, kun je het helemaal simpel houden. Door handmatig te mailen bijvoorbeeld. of een WhatsApp groep op te tuigen waar je video’s, documenten en vragen kunt insturen.

Zo kun je aftasten of mensen kopen. Persoonlijk vind ik het de investering van alle tools meer dan waard, omdat het zorgt dat je:

  • Sneller verkoopt
  • Meer verkoopt
  • Niet loopt te k*tten met houtje touwtje oplossingen

Als je wil kun je Plug&Pay en MailBlue hier uitproberen. Ik ben inmiddels affiliate en krijg dus een kleine beloning. DIt kost jou niets extra’s. Maar al zouden ze niet werken met affiliates, dan nog zou ik ze aanbevelen. Kijk maar naar Pluvo. Die beveel ik ook aan en zij werken niet met affiliates.

Samengevat: Online cursussen in 2025 vragen meer strategie dan ooit

Alhoewel er veel online cursussen zijn, is er ook veel meuk. Laat je dus niet afschrikken, maar zorg dat je er een obsessie van maakt om je klant goed te doorgronden en betere producten te maken waar mensen geen genoeg van krijgen.

Het draait met een online cursus om:

  1. Kiezen voor een relevante positie (Powerful Positioneren)
  2. Een customer-centric benadering te hanteren (KlantBijbel)
  3. Kleine, maar krachtige cursussen te maken die een kettingreactie veroorzaken
  4. Eigen invalshoeken, ideeën en inspiratie te gebruiken (geen copy paste)
  5. Gebruik te maken van een slim systeem en goede software!

Ik hoop dat dit blog je heeft geholpen! Heel veel succes en vergeet mij niet te volgen op Instagram of Linkedin