// Workshop of 1-op-1 personal branding sessie \\

Zo word jíj opgemerkt als brand personality.

"Volgens het ‘Carnegie Institute for Science’ is 85% van je financiële succes te danken aan je persoonlijkheid, het vermogen te communiceren, te onderhandelen en leiding te geven. Verrassend genoeg is slechts 15% te wijten aan technische kennis."

Daarom geloof ik zó in de kracht van branding, kennis, verbeeldingskracht en... het individu!

 Workshop branding voor ondernemers én bedrijven. Ik ben als enige in Nederland gecertificeerd om met het Fascinate Systeem van Sally Hogshead te werken. Hiervoor heb ik eenstudie gevolgd die vanuit de VS werd gegeven. Geen online cursus, maar live trainingen. Deze unieke persoonlijkheidstest en methode is gericht op branding (hoe ziet en ervaart de wereld jou i.p.v hoe zie jij je zelf?) en is dus NIET te vergelijken met DISC of MBTI. Dit tezamen met mijn jarenlange ervaring op het gebied van (personal) branding, design en online marketing zorgt voor een one-of-a-kind combinatie die je nergens anders in Nederland tegenkomt.

Denk in hokjes!

Ik weet dat iedereen zegt dat je niet in hokjes moet denken, toch vind ik dat je dit juist wél moet doen.
In die zin dat het zaken voor jezelf afkadert én afbakent. Daardoor is het duidelijk waarom iemand bij jóu moet zijn.

Jouw brand personality.

Tijdens deze 3 uur durende sessie ontdek je wat voor brand personality type jij bent aan de hand van een unieke test (let op: Engelstalig) + rapportage. 

Wat doe jij het best en wanneer ben jij op je best?  Hoe combineer je deze twee?

Je gaat aan de slag met het schrijven van een tagline die de basis en toon vormt voor al jouw communicatiemiddelen. Dit is een intern kompas waarmee jij effectief en efficiënt aan je online marketing kunt gaan werken.

Hier lopen zóveel mensen in vast! Waarom? Omdat ze denken dat wat anderen doen ook voor hun zal werken. Helaas werkt het zo niet (meer). 

"Als je niemand in het bijzonder aanspreekt,
is er ook niemand die zich in het bijzonder aangesproken voelt."


Waarom deze test + methode?

Er zijn meerdere persoonlijkheidstesten, maar wat deze zó bijzonder maakt en waarom ik mij hierin heb gecertificeerd (als enige in Nederland) is dat deze test vanuit de branding kant is ontwikkeld:

Hoe ziet de wereld jou? In plaats van hoe zie jij jezelf.

Deze methode "meet" aan de hand van een speciaal ontwikkeld algoritme hoe mensen omgaan met merken en hoe zij reageren op de verschillende communicatie kaders. Dat geldt ook voor jou. Op basis van de antwoorden wordt er gemeten welke signalen jij afgeeft en hoe jij hoogstwaarschijnlijk communiceert. Hierdoor ontdek je wanneer jij op je opMERKelijkst bent en... wanneer niet (ook handig om te weten!) 

Deze methode en test gecombineerd met mijn eigen kennis is een combinatie die je nergens anders treft.   

Traditionele reclame verdwijnt. Het individu verschijnt.

Dat éne verhaal. Dat éne product. Die éne persoon. Niet voor niets groeit de wereld van de influencer-marketing zo snel en zijn onderwerpen als storytelling én branding zo in!

Deze termen zijn niet nieuw, sterker nog: zolang wij bestaan vertellen we al verhalen (rondom het kampvuur) en tekenden we op rotswanden. Zo blijft onze geschiedenis bewaard. 

Het zit als mens in ons een eigen plek te veroveren, belangrijk gevonden te worden en er toe doen. Iedereen wil gehoord en gezien worden bij díe mensen die er voor hen toe doen. Dat dit nu personal branding heet is leuk en aardig, het bestaat al zolang wij bestaan.

Mensen willen gefascineerd worden,

niet geïndoctrineerd!

 

Daarom werkt het traditionele zenden niet meer. Netflix en YouTube veroveren de traditionele tv wereld. Spotify doet hetzelfde en vervangt steeds meer de radio. 
Jouw publiek krijgt steeds specifiekere wensen, dromen, behoeftes en doelen. Ze willen niet meer doelloos langs tijdlijnen scrollen. Ze kiezen bewust en specifiek wie ze willen volgen en wie niet.
Waar je in het begin van het Internet je eigen leven even kon ontvluchten door online te gaan, gaan mensen nu juist weer offline om het Internet te ontvluchten.
Om jouw online kansen te pakken hoef je geen trends te volgen. Je hoeft geen fancy marketing in te zetten of een website met gouden letters en frutsels te hebben, omdat werkelijk iedereen dat heeft.
 Je moet weten wat jou ANDERS maakt dan anderen en hier méér van gaan doen. 
 
1010.png
 

Wat levert deze workshop/sessie jou op:

 • Je krijgt inzicht in jouw Brand Personality type® aan de hand van de test.
 • Je weet welke twee communicatie-stijlen jij hanteert die de basis vormen
  voor jouw communicatie.
 • Tijdens de workshop maak je een start met jouw tagline. Dit "hokje" vormt jouw (marketing) kompas.
 • Je ontdekt jouw persoonlijke en- of merk kernwaarden.
 • Hoofdpijn: het wordt niet gemakkelijk :-)

wat kun je er mee na afloop?

Dit vormt het creatieve kompas naar je verdere (marketing) activiteiten, zoals:

 • Het bedenken van een passend aanbod.
 • Het formuleren van een missie, visie en waardebepaling.
 • Het vloeiend kunnen schrijven van je website teksten en Social Media bio's.
 • Het bedenken van een marketing- en of content plan wat bij jóu past.
 • Het toewerken naar het worden van een autoriteit binnen jouw vakgebied door een opMERKzame boodschap te hebben en hiermee een MERKwaardige en gedenkwaardige indruk achter te laten.
 • Enzovoorts! 
online cursus branding.jpg

Wat je moet weten:

 • Kosten bedragen 295 euro inclusief BTW, dit is inclusief de test (let op: Engelstalig!), een uitgebreid rapport, koffie, thee en lunch.
 • Neem schrijfspul of laptop en toebehoren mee.
 • Locatie: De Kleine Campus, Statenlaan 8, 6828 WE in Arnhem.
 • Datum + tijdstip= in overleg
 • Duur: +/- 3 uur met een lunch.  

Ik ben Manon Toma. Als digital brand designer en énige Nederlandse Fascinate Adviseur™ help ik jóu als ambitieuze en online actieve ondernemer met het opmerkelijk (her) positioneren en kenmerkend presenteren van jezelf als brand personality. Hiermee kom én blijf jij op de online radar van jouw publiek." Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde." Ik wil weten wat dat NIET is. Dit is namelijk hetgeen waar jij méér van moet doen.

 
 Personal branding en online design. Ik lever opmerkelijk branddesign.