Workshop Personal Branding & Design

workshop personal branding

Ter voorbereiding van de workshop kregen we een werkboek en het invullen daarvan was een perfecte start - wat is de kern van je merk, wat is precies de klant waarvoor je werkt? Nog niet altijd zo eenvoudig en een goede manier je positionering scherp neer te zetten.

Tijdens de workshop zelf zijn we begonnen met een korte presentatie over branding waarna we benoemden dat je als MKB- of zzp' er ook een merk bent en je dus bewust moet omgaan met wat je de wereld instuurt. In vervolg daarop hebben we elkaars brand boards bekeken -  door Manon voorbereid op basis van je werkboek. Altijd goed om je ideeën gevisualiseerd te zien worden en feedback te krijgen op je merkpositionering. In mijn geval had Manon een spot-on brand board gemaakt met de stoere branding elementen die ik wilde. 

Na de lunch was het tijd voor de praktijk waarin we op toegankelijke manier wegwijs werden gemaakt met Canva en PicMonckey. hoe vertaal je nou je brand board naar een facebook pagina of flyer of.. Manon gaf op basis van haar ervaring met grafisch vormgeving veel praktische tips. Aan het eind van de workshop ben ik naar huis gegaan met een brand board en de eerste designs voor mijn social media programma.

En dat alles op een inspirerende locatie in Arnhem. Kortom, een aanrader voor iedereen die zijn merk nu eens goed op poten wil zetten!

Mathilde Martens