Hi, ik ben Manon! Ik geloof dat ieder groot merk en bedrijf ooit is ontstaan bij één individu. Iemand zoals jij en ik. Iemand met een bepaalde droom, visie of behoefte. Iemand die een bepaalde verandering voor zich ziet en deze verandering ook durft te zijn. Jíj bent ook zo’n MERKwaardig individu!

 
personal branding en marketing voor online ondernemers.jpg
 

Het gaat niet om de skills, maar om de persoon die de skills komt brengen.

Mensen kopen bij of van jou vanwege JOU. Niet per se omdat je de beste of de bekendste bent, maar omdat je anders bent en dit ook uitdraagt. Als personal(ity) brand strateeg & brand designer help ik je met het opMERKelijk (her)positioneren en kenMERKend presenteren van jezelf als personal brand.

Door (inter)actie te creëren vanuit jouw personal brand naar beeld, design én content ontstaat er beleving. En die beleving creëer je met jouw persoonlijkheid

Gevolg: jouw bedrijf groeit zoals jíj dat voor ogen hebt. Resultaat: meer winst in geld, maar vooral in tijd (ons grootste goed).


♥︎FunFact! Ik ben niet voor niets geboren met een unieke achternaam. Mijn achternaam, Toma, is géén merknaam (dit wordt soms vaak gedacht), maar is écht en betekent in marketingland: ‘Top Of Mind Awareness’. Verder heb ik Franse roots en spreek je mijn voornaam dus uit zonder de ‘n’.

“Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde. Ontdek wat dat NIET is. Dít is namelijk hetgeen waar jij méér van moet gaan doen.”

Ik wil jou helpen dát te positioneren, presenteren en promoten wat jou TYPEert en kenMERKt, zodat jij voor jezelf én anderen die verandering kunt realiseren.

Je hoeft niet beter of bekender te worden dan anderen, je moet vooral anders zijn dan anderen. Want dát is waarom sommige mensen (en merken) een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

Zij doen niet wat de rest doet, kopiëren niet, nemen niet klakkeloos alles aan, maar bepalen zelf wat ze willen. Er zijn zoveel na-doeners, wees een voor-doener.

Sterke merken ontwikkelen hun sterke kanten en benadrukken wat hen ten opzichte van anderen, anders maakt.

Ik wil er samen met jou voor zorgen dat jouw klant ziet hóe opMERKelijk jij bent! Zodat jij een merkwaardige en gedenkwaardige indruk maakt.

Personal branding expert

♥︎FunFact! Als kind had ik al de drang om mij te onderscheiden. Tijdens mijn eerste Heilige Communie droeg ik een broek in plaats van een snoezig jurkje, ik speelde niet met barbie's maar scheurde rond op mijn BMX fiets, ik leerde al snel alles over computers en zat graag aan mijn bureautje te knutselen.

Nu heb ik die drang om mijzelf te onderscheiden nog steeds. In de tijd waarin wij leven is dit essentieel. Binnen de norm vallen is misschien veilig, buiten de norm val je op. 

Drie pijlers voor jouw personal brand

Vanuit mijn drie pijlers beginnen we met het positioneren van jezelf als merk (personal branding), vervolgens gaan we dit presenteren en maken we de visuele vertaalslag naar een website, fotoshoot enzovoorts (visla branding) en pas dan kun je vanuit hier gaan communiceren en promoten (online en social branding).

♥︎Funfact! Eind 2017 heb ik een studie in de VS gevolgd op het gebied van persoonlijkheidstypes en hoe zij communiceren. Dit systeem is ontwikkeld door Sally Hogshead in samenwerking met Kelton Global. Sally staat in de top 5 van branding experts wereldwijd en heeft onder andere voor merken als MiniCooper, Jägermeister, Nike en Coca-Cola gewerkt.

Zij is al jaren mijn grote voorbeeld en ik ben er trots op dat ik de enige Nederlandse adviseur ben en haar als mentor heb. Ik ben door haar en haar team gecoacht en maandelijks hebben wij calls.

De methode die zij ontwikkeld heeft (merk-persoonlijkheidstypes) is een onderdeel binnen mijn eigen programma gericht op online ondernemers. Deze methode wordt ook veelvuldig binnen bedrijven en teams toegepast. Het is dus mogelijk om mij in te schakelen voor een incompany training.

 
gecertificeerd personal branding expert
 

Met mijn kennis over personal branding, mijn grafische achtergrond, mijn gevoel voor online ondernemen en content creatie onderscheid ik mij van andere (personal) branding experts. Deze combinatie vind je nergens anders.

Moet jij knokken voor klanten
óf knokken de klanten voor jou?
 
personal branding voor online ondernemers
 

♥︎FunFact! Als kind had ik de serieuze ambitie om machinist te worden. Not kidding. Ik eet zakken groene anta-flu snoepjes weg en ik ben dol op enge films, pizza Hawaii en blauwe m&m’s. Verder rij ik motor samen met mijn vriend Rick. We wonen in Arnhem samen met onze kater Bruce.

Veel ondernemers die online actief (willen) zijn worstelen met hoe zij zichzelf als merk moeten positioneren, presenteren én promoten.

Ik spreek uit ervaring, want als iemand in een verzadigde en moeilijke markt zat was ik het wel. De grafische branche is net een kweekvijver. Daarnaast plukken ondernemers tegenwoordig zo een logo kant en klaar van internet af en maken ze zelf hun communicatiemiddelen met een gratis ontwerpprogramma.

Ik weet dus écht waar jij mee worstelt. Nu meteen hulp nodig? Kijk hier en neem direct contact met mij op.

Personal Branding expert en motivational speaker. Ik heb mijzelf in een verzadigde en volle markt mijzelf weten te positioneren. Hoe ik dat deed breng ik op een eenvoudige en behapbare manier. Hier spreek ik in de Amsterdam Arena.
 
 
manon toma