Hi, ik ben Manon! Ik geloof dat ieder succesvol merk en bedrijf ooit is ontstaan bij één individu.  Iemand met een opmerkelijke gedachtengang, droom, visie of behoefte. Iemand zoals jij en ik. Ik geloof dat specifieke skills en kennis nodig zijn in de drukke (digitale) wereld waarin we leven. Maar ik geloof óók dat iemands persoonlijkheid uiteindelijk de doorslaggevende factor is. Personal branding is nog nooit zo belangrijk geweest binnen organisaties én binnen een explosief groeiende groep ondernemers en zzp’ers.

 
personal branding en marketing voor online ondernemers.jpg
 

Het gaat niet zozeer om de skills, maar om de persoon die de skills komt brengen.

Mensen kopen bij of van jou vanwege JOU. Niet per se omdat je de beste of de bekendste bent, maar omdat je anders bent en dit ook uitdraagt. Als personal brand expert help ik je met het opMERKelijk (her)positioneren en kenMERKend presenteren van jezelf als personal brand.

Als creatief concept denker maak ik, in tegenstelling tot andere personal brand strategen, tevens de visuele vertaalslag, zodat jouw personal brand letterlijk én figuurlijk vorm krijgt op social media en jij het beste uit de verf komt.

Van merkwaardige ondernemer met een opmerkelijk idee naar een aansprekend concept en aantrekkelijk personal brand.

Aantrekkelijke branding: als jij weet wanneer je op je best bent en je ook zo voelt dan krijg én geef jij energie. Hoe meer je jouw merk ziet als een filter, des te meer dit op den duur zal werken als een magneet en de juiste mensen aantrekt.

♥︎ Ik denk creatief, commercieel en strategisch. Daarnaast is mijn behapbare branding traject zo ingericht dat het voor iedere online actieve ondernemer te volgen én toe te passen is. Bovendien vind ik het belangrijk dat je persoonlijk contact hebt met mij gedurende het programma en niet vastloopt, zoals veel ondernemers ervaren als ze starten met een (online) programma.

Er is genoeg keuze op het gebied van personal branding programma’s en coaching.

Klopt! Maar alleen ik ben (als eerste én enige) gecoacht door de nummer 1 branding expert ter wereld Sally Hogshead (Bron: Brand Guru’s januari 2019) en zit tevens in haar mastermind. Daarnaast maak ik gebruik van mijn professionele design opleiding en werkervaring als brandstylist- en designer. Wat veel klanten bovendien aangeven is dat ze het fijn vinden dat ze kunnen “profiteren” van mijn opgedane kennis op het gebied van social media en online marketing.

Door (inter)actie te creëren vanuit jouw personal brand naar beeld, design én content ontstaat er beleving. En die beleving creëer je met jouw persoonlijkheid

☛ Gevolg: jouw bedrijf groeit zoals jíj dat voor ogen hebt. 
Resultaat: meer winst in geld, maar vooral in tijd (ons grootste goed).

✰ Ben je benieuwd? Wil je kennismaken! I hear ya! Plan hier jouw gratis adviesgesprek. Ik werk niet met iedereen samen, omdat ik geloof dat een klik tussen ons, maar ook met jouw idee essentieel is voor succes. Lees mijn referenties op Google of Facebook.


♥︎FunFact! Ik ben niet voor niets geboren met een unieke achternaam. Mijn achternaam, Toma, is géén merknaam (dit wordt soms vaak gedacht), maar is écht en betekent in marketingland: ‘Top Of Mind Awareness’. Verder heb ik Franse roots en spreek je mijn voornaam dus uit zonder de ‘n’.

“Ook al doe je hetzelfde, je bent NIET hetzelfde. Ontdek wat dat NIET is. Dít is namelijk hetgeen waar jij méér van moet gaan doen.”

Ik wil jou helpen dát te positioneren, presenteren en promoten wat jou TYPEert en kenMERKt, zodat jij voor jezelf én anderen die verandering kunt realiseren.

Je hoeft niet beter of bekender te worden dan anderen, je moet vooral anders zijn dan anderen. Want dát is waarom sommige mensen (en merken) een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

Zij doen niet wat de rest doet, kopiëren niet, nemen niet klakkeloos alles aan, maar bepalen zelf wat ze willen. Er zijn zoveel na-doeners, wees een voor-doener.

Sterke merken ontwikkelen hun sterke kanten en benadrukken wat hen ten opzichte van anderen, anders maakt.

Ik wil er samen met jou voor zorgen dat jouw klant ziet hóe opMERKelijk jij bent! Zodat jij een merkwaardige en gedenkwaardige indruk maakt.

♥︎FunFact! Als kind had ik al de drang om mij te onderscheiden. Tijdens mijn eerste Heilige Communie droeg ik een broek in plaats van een snoezig jurkje, ik speelde niet met barbie's maar scheurde rond op mijn BMX fiets, ik leerde al snel alles over computers en zat graag aan mijn bureautje te knutselen.

hoe ontdek je jouw potentie?

Nu heb ik die drang om mijzelf te onderscheiden nog steeds. In de tijd waarin wij leven is dit essentieel. Binnen de norm vallen is misschien veilig, buiten de norm val je op. 

Drie pijlers voor jouw personal brand

Vanuit mijn drie pijlers beginnen we met het positioneren van jezelf als merk (personal branding), vervolgens gaan we dit presenteren en maken we de visuele vertaalslag naar een website, fotoshoot enzovoorts (visla branding) en pas dan kun je vanuit hier gaan communiceren en promoten (online en social branding).

♥︎Funfact! Eind 2017 heb ik een studie in de VS gevolgd op het gebied van persoonlijkheidstypes en hoe zij communiceren. Dit systeem is ontwikkeld door Sally Hogshead in samenwerking met Kelton Global. Sally staat in de top 5 van branding experts wereldwijd en heeft onder andere voor merken als MiniCooper, Jägermeister, Nike en Coca-Cola gewerkt.

Zij is al jaren mijn grote voorbeeld en ik ben er trots op dat ik de enige Nederlandse adviseur ben en haar als mentor heb. Ik ben door haar en haar team gecoacht en maandelijks hebben wij calls.

De methode die zij ontwikkeld heeft (merk-persoonlijkheidstypes) is een onderdeel binnen mijn eigen programma gericht op online ondernemers.

Deze methode wordt ook veelvuldig binnen bedrijven en teams toegepast. Het is dus mogelijk om mij in te schakelen voor een incompany training.

 
gecertificeerd personal branding expert
 

Met mijn kennis over personal branding, mijn grafische achtergrond, mijn gevoel voor online ondernemen en content creatie onderscheid ik mij van andere (personal) branding experts. Deze combinatie vind je nergens anders.

Moet jij knokken voor klanten
óf knokken de klanten voor jou?

♥︎FunFact! Als kind had ik de serieuze ambitie om machinist te worden. Not kidding. Ik eet zakken groene anta-flu snoepjes weg en ik ben dol op enge films, pizza Hawaii en blauwe m&m’s. Verder rij ik motor samen met mijn vriend Rick. We wonen in Arnhem samen met onze kater Bruce.

Veel ondernemers die online actief (willen) zijn worstelen met hoe zij zichzelf als merk moeten positioneren, presenteren én promoten.

Ik spreek uit ervaring, want als iemand in een verzadigde en moeilijke markt zat was ik het wel. De grafische branche is net een kweekvijver. Daarnaast plukken ondernemers tegenwoordig zo een logo kant en klaar van internet af en maken ze zelf hun communicatiemiddelen met een gratis ontwerpprogramma.

Ik weet dus écht waar jij mee worstelt. Nu meteen hulp nodig? Kijk hier en neem direct contact met mij op.

Personal Branding expert en motivational speaker. Ik heb mijzelf in een verzadigde en volle markt mijzelf weten te positioneren. Hoe ik dat deed breng ik op een eenvoudige en behapbare manier. Hier spreek ik in de Amsterdam Arena.
 
 
manon toma