Gratis download: (interactieve) Content Kalender

Ben jij op zoek naar een handige content kalender? Ben jij als ondernemer online actief of wil je dat gaan zijn? Dan ken je het gedoe van plannen en content bedenken. Iedere dag, iedere week, iedere maand weer opnieuw. Content creatie is belangrijker dan ooit voor de exposure van jouw merk. Ik durf wel te stellen dat 9 van de 10 klanten van mij komen via mijn blog, Facebook Community, Instagram of Pinterest. Hoe dat kan?

Door consequent én consistent aanwezig te zijn op o.a. social media kom je uiteindelijk op de radar van jouw potentiële klant.

 

Sterker nog; zodra ze je eenmaal in de smiezen hebben en het bevalt ze wat ze zien dan gaan ze je volgen, jouw content liken en delen of schrijven ze zich in voor je nieuwsbrief. Door het delen van aantrekkelijke (visuele) content zorg jij er dus voor dat je wordt opgemerkt. Jij wilt dat mensen door klikken en niet wegklikken.

Iedere klik = een potentiële klant!

Of met een "marketingachtigerklikkender" woord: conversie. Zoals ik altijd zeg: ik hou van het bedenken van 'snode plannen', een van die plannen was het maken van een interactieve content kalender. Een content kalender is voor mij écht een must use tool om te gebruiken. Ik heb structuur nodig, een planning per maand en per week, mijn pomodoro app en... een content kalender. Voor mij werkt dit makkelijker dan lukraak beginnen te plannen. Eerst even nadenken, positioneren en daarna inplannen in bijvoorbeeld Postplanner, Hootsuite of MeetEdgar.

Een interactieve content kalender?

De kalenders die ik vond waren altijd om te printen of ze waren in Excel gemaakt. Dan moest je naar beneden scrollen, of naar de zijkant, Excel en ik zijn geen vrienden. Ik zocht iets wat makkelijker werkte en ik keer op keer kon hergebruiken. En waar ik ook zocht, ik ben nog nergens een interactieve content kalender tegengekomen.

Hoe plan ik mijn social media posts

Mijn plan van aanpak is dat ik per week bepaal wat ik wil gaan delen of liever zelfs nog per maand. Voor mijn Facebook Community is de opzet wekelijks gelijk, dus dat loopt. Zo deel ik op diverse dagen van de week een bepaalde item:

  • Feedback Friday: live Q&A's met de groep
  • Tutorial Tuesday: zelf gemaakte vlogs en how to video's op het gebied van business, branding & design.
  • Wiki Wednesday: tips en weetjes 
  • Etc!

Ditzelfde doe ik voor mijn zakelijke facebook pagina, Twitter, Instagram en Pinterest(koppel ik weer aan een blog). En sinds dat ik een kalender gebruik gaat dit makkelijker, je creëert overzicht. Ach, en ik ben de beroerdste niet, dus ik geef hem gewoon [GRATIS] weg.

Wat is de 'Catchy Content Calendar'?


Een interactieve content kalender gemaakt in de vorm van een PDF die je wekelijks kunt invullen en zo keer op keer kunt opslaan. Superhandig! Grab & catch jouw exemplaar hieronder! Enjoy planning!

 
 

Hieronder de tutorial over de gratis content kalender!

 Meer over mij; klik op de foto.

Meer over mij; klik op de foto.

✰ Als brand stylist en designer wil ik dat jouw klant ZIET hoe tof jouw merk is.  Als eerste en enige designer in Nederland omarm ik de DIY ontwerptools! Ik help ondernemers die online actief (willen) zijn met hoe zij zichzelf als brand kunnen presenteren maar ook met het creëren van visuele content die converteert. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline). 

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community! Alleen voor gelijkgestemden ondernemers met een creatief gen & een online business. Dus heb jij een blog, webshop, online dienst en/of product? Join!

Tot later! Manon 👊🏻