Canva online cursus: Leer Zelf stap voor stap ontwerpen en visuals maken in het ontwerpprogramma Canva.

Wil jij leren ontwerpen in Canva? 

Mooie visuals ontwerpen voor jouw blog, website, social media of eBook met Canva.

Til je huidige ontwerpen in Canva naar een hoger level of start met het creëren van aansprekende en aantrekkelijke content! 

 WIl jij alles leren over Canva én Canva For Work? En wil je dat het liefste delen van een grafisch ontwerper? Ik deel regelmatig tips en tutorials over Canva, zodat jij leert te ontwerpen met deze ontwerptool. Je kunt bij mij ook terecht voor (online) workshops over Canva en Canva For Work. Ik ben de eerste designer in Nederland die hierin trainingen geeft.

Herken je dit?

 • De ontwerpen die je nu zelf maakt in Canva voor je blog, website, nieuwsbrief, e-book en social media hebben niet de professionele uitstraling die je graag zou willen. 
 • Of misschien ben je net begonnen met ondernemen en wil je graag social media e.d. gaan inzetten maar heb je niet de middelen om iedere dag jouw designer in te huren.

Eens?

Iets wat er mooi uitziet verkoopt beter. In het geval van online (jnter)actief zijn houdt dit in dat jouw mooie visuals meer likes, shares en volgers zullen krijgen.

Uiteindelijk is het natuurlijk de inhoud die telt, maar met mooi spul kom je wél op de radar, op het netvlies van jouw potentiële klant.

Misschien knutsel je wel eens wat in Canva of een ander vergelijkbaar ontwerpprogramma, maar wordt het nét niet hoe je het echt graag zou willen.

En als jij een online actieve zelfstandige professional bent dan wil je iedere dag (misschien nog wel vaker) posten op Social Media, een blog posten of een nieuwsbrief versturen.

Misschien organiseer je regelmatig webinars waarbij je een slideshow wilt laten zien. Of misschien ben je bezig met een salespage voor de verkoop van een product.

Anyway: mooie visuals, afbeeldingen of illustraties trekken de aandacht. Mensen zijn visueel ingesteld en wij onthouden informatie beter als deze wordt aangeboden in combinatie met visuals.

Zonder mooie visuele content loop je volgers, shares, likes, subscribers en dus omzet mis. 

Canva is niet moeilijk. De kunst is om met enkele simpele handvatten (die ik je geef) mooie designs en templates te maken.

Een goede visual moet namelijk converteren: aanzetten tot actie. 

 •  Jij vindt het belangrijk vind om online een spot-on look & feel neer te zetten rondom jouw product of dienst. Je weet dat iets wat mooi gepresenteerd of verpakt wordt beter verkoopt en dat gun jij jezelf ook! Alleen...
 • Misschien lukt het je nu niet om consistentie aan te brengen in je online visuals, website, blog, nieuwsbrief, salespage en de hele sjabam. Misschien ontwerp je nu in Paint bijvoorbeeld maar merk je dat dit niet professioneel overkomt. Of misschien wil je dolgraag social media gaan inzetten en besef je dat je daardoor wel heel erg zult moeten gaan uitbesteden bij een designer....
 • Het zou toch tof zijn als je met enkele tips & tricks jouw huidige ontwerpen naar een hoger level gaat tillen óf een start gaat maken met mooie content! En dit alles leert van een designer die je ook nog eens veel weet over online marketing, social media, webdesign en online tools. Een beetje goede designer vraagt per uur tussen de 50,- en 85,-.... Denk je maar eens in hoeveel je dan kunt besparen! Een echte grafisch designer kun je niet vervangen, hij of zij werkt met high end programma' s en zul je gewoon nodig hebben soms. Maar niet iedere dag! En dat scheelt geld en doorlooptijd bij het ontwerpen van een nieuwsbrief, blog of quotes.
 • Daarom geef ik deze workshop. Ik leer je niet alleen hoe Canva werkt, ik wil je vooral meegeven hóe belangrijk een ontwerp kan zijn, en dat mooie content je zal helpen bij het bereiken en aantrekken van klanten. Of ervoor gaat zorgen dat bepaalde informatie op jouw salespage beter opvalt. Of dat je i.p.v. allerlei content van anderen deelt nu eens jezelf gaat laten zien.
 • De workshop* duurt een dagdeel. Kosten 123,68 inclusief BTW. Hierna heb je mij of een andere designer niet (altijd) meer nodig en dat is fijn! Meld je aan en kom op de radar van jouw potentiële klant door het delen van mooie content! Je wordt gezien! Je wordt opgemerkt! Er wordt geklikt! Dat is conversie.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik meebrengen naar het evenement?

 1. Een laptop en toebehoren (adapter, WiFi)
 2. Logo (eps & png)
 3. Fonts
 4. Huisstijl handboek
 5. Productfoto' s, portretfoto' s of andere foto's
 6. Patronen, illustraties of andere dingen die niet mogen ontbreken.
 7. Iets om notities in te maken (of doe dit digitaal in de app Evernote)

Ben ik na deze dag echt een professionele designer?

Nope, sorry, die werken toch echt met Adobe. Maar je hebt deze professionele programma's echt niet nodig. Het meeste wat je ontwerpt is voor online gebruik en met Canva kun je hierin prima voorzien. Wat ik vaak zie is dat mensen niet weten wat ze moeten doen, waar ze op moeten letten, en dat doet pijn aan mijn ogen ;-) Nee grapje, maar ik wil mensen hiervan echt bewust maken. Met enkele basis tips zul je echt wel verschil gaan maken!  

Canva is in principe gratis, dus waarom zou ik een betaalde cursus Canva volgen? 

Wil je een eerlijk antwoord? Omdat ik als grafisch designer met 10 jaar ervaring waarvan inmiddels 5 jaar zelfstandig ben ik de nodige ervaring hebt. Niet alleen van design, maar ook van personal & visual branding. Ik kan zorgen dat je alles uit dit programma kunt halen. 9 van de 10 ondernemers werken met Canva i.p.v. dat ze Canva voor zich laten werken. Met praktische tips die je meteen kunt implementeren zul je jouw huidige ontwerpen naar een hoger level gaan tillen of kun je een mooie start maken!

Er zijn vast gratis tutorials te vinden!

Klopt, alleen dan kijk je naar een uitzending i.p.v dat je kunt sparren. Ik zelf heb ook een gratis tutorial over Canva gemaakt. Maar hoe fijn is het als je les krijgt van iemand die in het vak zit? Even enkele intensieve uren, maar daarna hoef je niet meer te zoeken op Google of je computer uit het raam te mikken omdat je iets niet kunt vinden. Uiteindelijk levert dit je tijd en rust op.

Is er nog iets wat ik moet doen?

Ja! Een account aanmaken op de website van Canva For Work. Als je een gratis account hebt kun je van daaruit ook upgraden. Je hebt een trial van 30 dagen, dus na de workshop heb je alle kans om dit uit te proberen voordat je terug gaat naar de gratis versie. Je hebt een creditcard nodig. Ik zal in de workshop ook bespreken wat de verschillen zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Als je besluit verder te gaan met Canva For Work betaal je na de trial voor een heel jaar $119.40 ($9.95 per maand) of als je kiest voor een maandabonnement $12.95 per maand ($155.40 per jaar). 

*Op dit moment staat er geen workshop gepland.

NIEUW: Canva online cursus in mijn academy!

 • Ik heb inmiddels een betaalde online training over Canva gemaakt. Deze bevat video's en helpt jou van A tot Z wat betreft Canva For Work. Ik deel al mijn tips en tricks met je.
 • Binnen 90 minuten heb jij Canva For Work onder de knie en kun je met behulp van mijn praktische filmpjes zelf aan de slag.
 • Niet úren lopen zoeken op YouTube en al je Facebook Groepen vragen voor tips, maar duidelijke filmpjes op een plek en rechtstreeks vragen stellen aan mij. Nu voor de introductieprijs* van 49,- euro ex BTW.

Prijs op 1 oktober 2017