In 5 stappen je eigen smartphone foto' s een Instagram look geven met Picmonkey + tutorial!

Foto's bewerken met de app Picmonkey. Het kleine broertje van Adobe Photoshop.

De handige do-it-yourself foto edit tool Picmonkey is te gebruiken via je browser én als app!

Oké, Picmonkey is niet écht het broertje van Photoshop. Maar iedereen kent Photoshop, in ieder geval van naam. Ik hoor zo vaak mensen zeggen dat ze graag willen leren ‘photoshoppen’. Maar waarom zou je? Kijk, Adobe Photoshop is geweldig, fantastisch. Maar tenzij je geen ambitie hebt om als professionele fotograaf of als editor bij een magazine te gaan werken kun je met andere simpelere tools prima uit de voeten.

 Bewerk je foto's voor je blog, website, instagram en andere social media kanalen met picmonkey. In 5 stappen kun je een eigen foto gemaakt met je smartphone oplichten met deze handige tips over Picmonkey.

Bewerk je foto's voor je blog, website, instagram en andere social media kanalen met picmonkey. In 5 stappen kun je een eigen foto gemaakt met je smartphone oplichten met deze handige tips over Picmonkey.

Een van die Do-It-Yourself edit tools is Picmonkey.

Picmonkey is een gratis tool die je online kunt gebruiken en via een app. Ze hebben ook een versie met meer features (Royale) waar je per maand (hou je vast) nog geen 5 euro voor betaald*. Je kunt er alles in maken wat je maar wilt zoals:

  • Visuals voor Social Media
  • Facebook of nieuwsbrief headers
  • Collages
  • Buttons

Het leuke van Picmonkey is niet zozeer dat je er visuals mee opmaakt (daarvoor is Canva meer geschikt), maar het editen, tweaken en bewerken van foto’s! Gebruik filters, geef jezelf een spray-tan of poets wat oneffenheden weg. Combineer  icoontjes, effecten en overlays voor mooie effecten.

Hoe leuk is het als je zelf foto’s maakt (gewoon met je smartphone) en deze kunt bewerken in Picmonkey? Kom op, ik daag je uit! 

Links de foto die ik gemaakt heb met mijn smartphone en rechts de bewerkte versie. Ik heb bewust overdreven (en dit ook binnen 2 minuten even gedaan). Maar als je er even de aandacht aan geeft zie je dat je met Picmonkey een foto behoorlijk kunt bewerken.

In 5 stappen je eigen foto opfrissen voor je blog of social media met Picmonkey!

➊ Maak je 7 dagen gratis ‘royale’ account aan. Zo kun je testen of Picmonkey iets voor je is. Vanaf sepetember 2017 is de gratis varainat van Picmonkey komen te vervallen, dat wil zeggen dat je de tool gratis kunt uit proberen, maar dat je na een paar dagen wel over moet stappen op een premium account.De betaalde versie kost nog geen 5€ per maand. Hou zelf altijd bij wanneer je gratis account verloopt!
➋ Maak je eigen foto op bij voorkeur een witte of effen ondergrond.
➌ In het menu (links verticaal) speel je met de basic edits. Dit is de eerste button > Kijk bij Colors & Exposure.
➍ Ook kijk je bij de 2e button (toverstafje) en gebruik je de optie Curves & Levels.
➎ Ga gewoon een beetje rommelen en probeer de witbalans te verbeteren, maar tegelijkertijd ook de kleuren van de accessoires goed te houden.

Op Instagram mag dit best een beetje extra zijn, omdat je de afbeeldingen redelijk klein ziet. Dit is echt een goede manier om bijvoorbeeld als blogger of webshop eigenaar met je eigen foto’s aan de slag te gaan. Instagram is volledig gericht op de eerste visuele indruk. Je profiel moet redelijke consistent zijn. Steeds andere kleurenpaletten, allerlei soorten lettertypes of nog erger... plaatjes van anderen delen. Dat wil je absoluut niet met Instagram. Kijk dus bij iedere foto die je wilt posten of deze past bij de look & feel van jouw brand. Maak gebruik van dezelfde filters, kleuren en lettertypes!

* Ik ben een trotse affiliate, maar ik zou je niets durven aanbevelen waar ik zelf niet achter zou staan. Ik promoot alleen top tools en websites waarvan ik denk dat jij ermee geholpen bent.

Zo werk de app van Picmonkey op je smartphone! [TUTORIAL]

Welk designprogramma of foto-edit programma gebruik jij? Ik lees je reactie graag onder dit blog in de comments!